Organisatie

De Borft L!ve Voorjaarsmarkt is een succesvol samenwerkingsverband van de Evenementen Commissie Bodegraven en Startistic Entertainment. Onder de noemer Lentefestival organiseerde de ECB voorheen de Voorjaarsmarkt. Het Borft L!ve concept is van Startic Entertainment oprichter Thijs Mansier.

Tijdens de zesde editie van Borft L!ve Voorjaarsmarkt, staat er vier dagen lang kermis in het centrum. Op vrijdag en zaterdag is de Voorjaarsbraderie, georganiseerd in samenwerking met de BOV. Nieuw is het Shantykorenfestival op zaterdagmiddag. Vier Shantykoren wisselen elkaar af op de twee podia het Raadhuisplein. Borft L!ve betekent twee avonden feest op het Raadhuisplein. Vrijdagavond is Hollandse Avond met Hugo Beijeman, Matthijs Live Band, Zo Vader Zo Zoon en Helemaal Top. Zaterdagavond is Borftse Band Avond met: Midwest, Long Way Blues, Little Stef, Have a Sigar, Slingshot en Waterproof Shampoo.

ECB

De ECB Bestaat uit Kees-Willem van Os (voorzitter), Ben van ’t Hof (vice-voorzitter), Wilma Nuis (penningmeester & secretaris) en Ilse Höcker (algemeen bestuurslid). Ben draait al heel wat jaren mee in de ECB, Kees-Willem sloot twee jaar geleden aan. Voor Wilma en Ilse is dit het eerste jaar.

Kees-Willem van Os, voorzitter ECB & gemeenteraadslid

“Dit m’n tweede BorftL!ve Voorjaarsmarkt als ECB-voorzitter. Ook van deze 6e editie maken we weer een echt Borfts feestje. We willen graag ieders verwachtingen overtreffen, steeds opnieuw, van ieder evenement.

Sinds vorig jaar ben ik ook VVD gemeenteraadslid. Er zijn mensen die dat onverenigbaar vinden. Ik zie het als twee taken die los staan van elkaar. De enige overeenkomst is dat ik me in beide functies inzet voor de gemeente. Bovendien: ik was al ECB-voorzitter toen ik werd gekozen in de Raad. Ik vind dat een stukje verantwoordelijkheid nemen. Iets afmaken waar je aan begonnen bent, ook als er een nieuwe uitdaging op je pad komt. Bovendien, zaken die eventueel door elkaar zouden kunnen gaan lopen, zijn na de verkiezing gescheiden, die liggen nu bij de andere ECB-leden. Het is ook een bekend fenomeen – op scholen zo, op (sport)clubs en ook in gemeenten. Het is een klein clubje dat zich inzet, al dan niet vrijwillig. En dus zie je dezelfde gezichten overal terug, in verschillende functies.”

Ben van ’t Hof Vice-voorzitter ECB én mede-eigenaar Buren van de Raad:

“Ik draai al heel wat jaren mee. Eerst was dat in de Marktcommissie, toen nog onderdeel van de gemeente. Inmiddels is dat uitgegroeid tot de huidige ECB. We steken met z’n allen heel wat uren in om voor Bodegraven mooie evenementen neer te zetten. En het is alle bloed, zweet en tranen dubbel en dwars waard!

Naast vice-voorzitter van de ECB ben ik als mede-eigenaar van De Buren ook verantwoordelijk voor de horeca tijdens ECB-evenementen. Na officiële inschrijving via de notaris is de horeca tijdens deze evenementen namelijk voor de komende vier jaar verpacht aan De Buren. Ik weet dat die dubbele functie niet voor iedereen even duidelijk is, maar zo zit het dus.”

Wilma Nuis, secretaris & penningmeester ECB:

“Dit is mijn eerste jaar bij de ECB. Eén van mijn taken als secretaris is het kiezen en begeleiden van de Kaaskoningin en haar hofdames, dat is zo leuk om te doen! Daarnaast ben ik ook penningmeester. De ECB is een stichting en kan niet zonder hulp van sponsoren. Financieel, in goederen of diensten, alle sponsoring is welkom. Niet alleen voor de Borft L!ve Voorjaarsmarkt, maar ook voor Koningsdag, de Najaarsmarkt, noem maar op. Kun je iets betekenen? Laat het de ECB weten!”

Ilse Höcker, algemeen bestuurslid ECB:

“Dit is ook mijn eerste jaar bij de ECB, ik ben in maart  begonnen. Om alle evenementen goed neer te zetten, wordt er veel werk verzet door alle betrokken partijen. Alle voorbereidingen voor de Borft L!ve Voorjaarsmarkt zijn al in volle gang. Van het aanvragen van de benodigde vergunningen om aan alle wettelijke eisen te voldoen, tot een stuk coördinatie en communicatie, er is meer dan genoeg te doen. Leuk en uitdagend, om met zoveel verschillende mensen samen te werken!”

Startistic Entertainment

Thijs Mansier tekent met zijn bedrijf Startistic Entertainment opnieuw voor de organisatie van het 2-daagse muziekfestival Borft L!ve. SE is organisator van evenementen en dorpsfeesten in de hele regio. Thijs kent als geen ander de klappen van de zweep. Hij heeft jarenlange ervaring als evenementenorganisator én als professioneel uitvoerend artiest, als leadzanger van de populaire band Waterproof Shampoo. Goed voor zo’n dertig shows in de zomermaanden.

Thijs Mansier, Startistic Entertainment:

“Elk jaar ben ik bescheiden trots dat we met onze lokale acts zoveel mensen op de been weten te brengen. Wat begon als een ‘statement’ in 2012 is beantwoord door de inwoners van Bodegraven, door ieder jaar massaal te komen. Ik mag inmiddels met Startistic Entertainment veel feesten en festivals organiseren, maar Borft L!ve blijft m’n kindje, dat stiekem een beetje voorgetrokken wordt.”