Organisatie

Borftlive is hét Bodegraafse platform voor lokale muziek. Opgericht in 2012 door Mark Verdoold, Tim van der Neut en Thijs Mansier met als beweegreden dat Bodegraven enorm veel muzikaal talent heeft maar het tot de oprichting ontbrak aan het mooi podium voor dit lokale talent.

Met een eerste editie van het Borftlive festival in het Evertshuis in Bodegraven was dit podium geboren. Een uitverkocht evenement met lauter lokale muzikanten, bands, zangers en zangeressen. In 2015 vond Borftlive de samenwerking met Evenementen Commissie Bodegraven om het evenement naar buiten te brengen. Een eerste editie binnen deze samenwerking vond plaats in een tweedaags evenement in een feesttent aan de Oranjelaan in Bodegraven in combinatie met de Voorjaarsmarkt. Direct daarna bleek deze accommodatie te klein en de jaren erna volgden groeiende edities in een feesttent op het Raadhuisplein.

In 2019 vond de eerste editie plaats zonder tent op een groot buitenpodium. Borftlive trekt elk jaar over het gehele weekend zo’n 5.000 bezoekers.

Sinds 2017 wordt Borftlive gevoerd onder vlag van Startistic Entertainment.